Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Cena in kakovost delovne opreme

Pri opremljanju delavnice ali drugega delovnega prostora, v katerem je nepogrešljiva določena delovna oprema, lahko s tem seveda hitro nastanejo znatni stroški. Tem se je v nekaterih primerih mogoče elegantno izogniti, a pogosto je veliko bolj smiselno izbrati dražje izdelke in koristiti njihovo kvaliteto, kot da bi morali sklepati kompromise pri izbiri cenejše opreme.

Ne pozabimo, da pri izbiri delovne opreme sklepamo odločitve, ki bodo bistveno vplivale na potek dela za več let v prihodnost. Še posebej to velja za večje elemente, kot je na primer omara za orodje ali pa delovna miza. Cena naj torej ne bo prva stvar, ki pride na misel pri izbiri takšne opreme.

Vsestranska funkcionalnost delovne opreme

Prihranek pri ceni bo morda pomenil omejeno funkcionalnost nabavljene opreme. Pogosto gre za kose, ki so zelo vsestransko uporabni. Tako ima na primer predvsem delovna miza ceno, ki odraža funkcionalnost – lahko se opremimo s preprosto leseno mizo, lahko pa izberemo dražjo, a bistveno bolj uporabno robustno delovno mizo z vgrajenimi odlagalnimi in shranjevalnimi površinami ter drugimi nadvse uporabnimi dodatki.

Tudi omara za orodje lahko služi kot primer, kakšne so lahko posledice varčevanja pri nakupu delovne opreme. Namesto, da bi dobili uporabno omaro s predvidenimi prostori za shranjevanje raznovrstnega orodja, morda dobimo le preprosto omaro, ki ima neurejene odlagalne površine in ne prispeva prav nič k organizaciji delovnega mesta.

Vzdržljivost in cena

Jasno je, da tako za omaro za orodje kot za delovno mizo cena pomeni višjo kakovost. Ta se posebej otipljivo kaže v robustnosti in vzdržljivosti, posledično pa tudi v življenjski dobi. Povsem očitno je, da na teh področjih ni pametno varčevati.