Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Domiselna oprema sodobnih pisarn

Sodobne pisarne se močno razlikujejo od tistih, ki smo jih videvali pred nekaj desetletij. V preteklosti je bilo vse usmerjeno v maksimalno produktivnost, ne da bi se zares vprašali, kaj do takšnega cilja sploh vodi. Danes se bolj izpostavljajo nekatere lastnosti, ki nimajo velikega neposrednega vpliva na storilnost delavcev, a na dolgi rok naredijo veliko razliko. Tako so sodobne pisarne domiselno oblikovane in imajo nekatere zelo posrečene elemente, da lahko v končni fazi ponudijo kar najboljši učinek.

Značilne so recimo steklene predelne stene, ki morda delujejo kot luksuz, a imajo zelo pomembne funkcionalne naloge. Steklo je idealna izbira za pisarne, saj prepušča svetlobo in odpira prostor, tako bo delo bolj prijetno tudi v manjših pisarnah, ki bi bile sicer utesnjene. Ker imamo na voljo različno oblikovane in obdelane steklene predelne stene, lahko dosežemo različne učinke – ni nujno, da je steklo vedno povsem prozorno. Seveda pa je res, da ima steklo določen prestižni učinek, kar pa je le še pika na i prednostim tega materiala. Povsem zasluženo so postale steklene predelne stene kar značilnost dovršenih pisarn sodobnega časa.

Imamo pa še kar nekaj opreme, ki morda ne pride tako do izraza, a je vseeno pomembna. To so lahko denimo barske mize, ki jih v pisarni morda ne bi pričakovali. Delo poteka za večjimi mizami, medtem ko so barske mize namenjene drugim nalogam. Pomembno je namreč to, da imajo zaposleni na voljo tudi prijetno okolje za sprostitev. Ne moremo pričakovati, da bodo vsi zaposleni s polno paro delali po osem ur na dan, nekaj časa je treba nameniti tudi počitku. Da bi se v tem času maksimalno sprostili in pripravili na nove delovne izzive, moramo zaposlenim ponuditi udobno okolje, v katerega spadajo tudi barske mize. Te pa imajo lahko tudi druge naloge, zelo lepo se recimo podajo v čakalnice ali drugam, kjer sprejemamo goste in stranke.