Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Izbira oken za stanovanje

Pri izbiri oken smo soočeni s številnimi odločitvami, kar je sicer pogosto tudi pri drugi gradbeni in stanovanjski opremi. Za bivalne prostore moramo izbrati optimalne elemente, ki se bodo izkazali tudi na dolgi rok, na drugi strani pa moramo upoštevati, da proračun za to opremo ni neomejen in bo treba sprejeti nekatere kompromise. Pri oknih imamo nekatere privlačne možnosti, ki končno odločitev olajšajo.

PVC okna

Okna PVC sodijo med najbolj priljubljeno možnost, saj se izkaže z mnogimi odlikami, ki so kot nalašč za vgradnjo v stanovanjske prostore. Poleg tega je cena PVC oken dostopna tudi za tiste, ki stroške postavijo med najpomembnejše dejavnike pri odločitvi za novo stanovanjsko opremo.

Okna PVC se odlično obnesejo v praktično vsaki situaciji. Ponudba je namreč zelo pestra, okna pa so nadvse dovršena. Primerna so za vsak objekt, z nekaterimi posebnimi funkcionalnostmi pa so pravzaprav edina smiselna izbira v določenih okoliščinah. Imajo na primer dobre prezračevalne sisteme in odlično toplotno in zvočno izolacijo. Cena PVC oken je presenetljivo nizka glede na to, kaj vse omogočajo.

Lesena in druga okna

Če odlike in cena PVC oken ne nudi dovolj prepričljivega razloga za izbiro te možnosti, se lahko odločimo za alternative. V nekaterih primerih pridejo v poštev tudi te. Priljubljen material je les, ki se ponaša predvsem z dovršeno estetsko podobo, svoje prednosti pa prinašajo tudi kovinska okna. Če so okna PVC zelo prilagodljiva in vsestranska, se lesena, kovinska in druga okna večinoma uporabljajo v specifičnih situacijah, kjer se res najbolje obnesejo.