Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Izposoja avtomobila - nobena velika znanost

Prejšnji teden me je klicala prijateljica. Vsa obupana je dejala, da gre na dopust in da se ji je pokvaril avto. Ni vedela, kaj storiti. Vprašala me je, ali vem za koga, ki bi ji avto posodil za teden dni. Prešerno sem se nasmejala in dejala, da ga ni junaka izmed mojih prijateljev, ki bi ji posodil avto. No, pa nama je na misel prišla v resnici zelo enostavna rešitev. Izposoja avtomobila pri kakem podjetju, ki se ukvarjajo s tovrstnimi storitvami. Ko sva rešitev preverili tudi in najprej seveda na spletu, sva zadovoljno prebirali ponudbe. Vse so bile ugodne in dobre zanjo.

Pobrskali sva po spletu

Izposoja avtomobila je torej storitev, ki ni od včeraj. S prijateljico sva ugotovili, da takih podjetij kar mrgoli na trgu. Pregledali sva skoraj vse in ugotovili, da so razlike med njimi minimalne, tudi kar se tiče cen. Tudi filozofija posameznih podjetij nama je bila všeč. Menijo, da je izposoja avtomobila, ki mu rečejo tudi najem ali rent a car, enostavna in fleksibilna storitev. Menijo, da s to storitvijo lahko zmanjšajo tudi število lastniških vozil. S tem pa lahko s skupnimi močmi prispevamo k čistejšemu okolju in zmanjševanju stroškov. Želijo namreč ustvariti mobilnost. Ljudem pa poskušajo vcepiti občutek svobode, ki jo prinaša tovrstna uporaba avtomobila.

Izposoja avtomobila – od 15 evrov

Zanimala pa naju je seveda predvsem cena. Kmalu sva prišli do zaključka, da je cena seveda odvisna tudi od tega, kateri avtomobil bo prijateljica najela. Najem avtomobila za 1 dan, in to najcenejši, bi bil nekje v povprečju 15 evrov. Poglobili sva se v podjetje, ki nama je bilo všeč, že zaradi postavitve spletne strani. Če bi tam najeli avto znamke Škoda Citigo, bi plačali najnižjo ceno, torej okrog 15 evrov na dan. Če pa bi se npr. odločili za Opel Mokko, pa bi morala prijateljica globlje seči v žep. Za tovrstno vozilo bi za najem za 1 dan odštela malo manj kot 40 evrov.

Zakaj torej izbrati najem avtomobila?

Odgovor na to vprašanje je sila enostaven in preprost ter kratek. Ker je to izredno zanesljiva, enostavna ter fleksibilna storitev, ki nam je vedno pri roki.