Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Kakovosten tisk majhnih motivov

Tiskanje na velike formate predstavlja poseben izziv, za katerega potrebujemo specializirane naprave in veliko znanja, a tudi manjši motivi so lahko velika nevšečnost, če pri tiskanju pričakujemo odlično kakovost in brezhiben končni izdelek. Čeprav se mnogim zdi, da lahko tiskajo kar z lastnim tiskalnikom, če ta omogoča tiskanje na željeni format, se v praksi pogosto izkaže, da dobrega rezultata na ta način preprosto ne moremo doseči.

Card and envelope mockup

Opravilo, ki zahteva tiskanje na majhno površino, je recimo tisk kuvert. Za to je treba imeti tiskalnik, ki je prilagojen tiskanju na takšne formate, pri tem pa imamo v mislih tudi dejstvo, da so pri takšnih dimenzijah včasih tudi motivi veliko bolj podrobni. V nekaterih primerih lahko tisk kuvert vsekakor opravimo kar z običajnim pisarniškim tiskalnikom, če ta omogoča tiskanje v izbranem formatu in v željeni nakladi. Seveda ob tem sprejmemo nekaj omejitev in verjetno prevzamemo tudi nekaj dodatnega dela, a na koncu lahko izdelamo povsem dostojne kuverte. Nekaj s tem privarčujemo, saj bi morali za tisk kuvert pri profesionalnem ponudniku seveda plačati, ni pa nujno, da se zato splača v delo vložiti toliko časa in truda.

Še večja je razlika pri drugih manjših tiskovinah, ki jih sami težje pripravimo. To so recimo vizitke ali manjši letaki, zgibanke, brošure in podobno. Za te izdelke so značilne večje naklade, spet pa imamo pogosto opravka z manjšimi motivi. Letaki so morda res nekoliko večji, a prejemniki si jih bodo pobližje ogledali in verjetno jim tudi detajli ne bodo ušli. Enako velja za vizitke, ki morajo biti še posebej kakovostno izdelane, saj s tem izražajo veliko tako o podjetju kot o posamezniku, ki jih predaja. Takšne tiskovine običajno raje zaupamo v izdelavo profesionalni tiskarni. Še posebej letaki in drugi promocijski izdelki bodo bistveno bolje izpadli, v vsakem primeru pa lahko pričakujemo hitro izdelavo in dobro izkušnjo.