Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Ključno pisarniško pohištvo

Čeprav v sodobnih pisarnah ciljamo na nekakšen minimalistični učinek in želimo prostore narediti kar se da prijazne, odprte in zračne, potrebujemo za nemoteno delo kar nekaj kosov ključne opreme in pohištva. V poštev pridejo različni kosi, ki so neposredno uporabni pri delu, seveda pa ne smemo pozabiti niti na pohištvo, ki ga ne uporabljamo pri delovnih nalogah, temveč ima druge pomembne namene.

Najbolj izstopa komplet pisalne mize in stola. Predvsem pisalni stoli imajo veliko vlogo pri zagotavljanju uspešnega dela in prijetne izkušnje v pisarni. S stolom smo stalno v stiku in ga uporabljamo za dolgotrajno sedenje preko celega delovnega dne. To pomeni, da pridejo v poštev le dobro prilagojeni pisalni stoli, ki ob tovrstni uporabi zagotavljajo prijetno izkušnjo in preprečujejo posledice dolgotrajnega sedenja na zdravje. Osemurno sedenje predstavlja veliko obremenitev za hrbtenico, kar pomeni, da ima stol ključno nalogo pri lajšanju teh obremenitev in posledičnih težav. Napredni pisalni stoli so tej funkciji zelo dobro prilagojeni in lahko pričakujemo dobre učinke, seveda pa je smiselno poskrbeti tudi za to, da med delovnim časom nismo stalno v sedečem položaju.

Pisalni stoli potrebujejo še ustrezno mizo, ki se prav tako uvršča med ključno pisarniško pohištvo. Ne moremo si namreč predstavljati uspešnega dela, če nimamo na voljo optimalnih delovnih površin. Miza je zelo pomembna pri praktično vseh delovnih opravilih, tako pri tistih, ki jih izvajamo na računalniku, kot tistih, ki zahtevajo ročno delo ali uporabo kakšnih drugih pripomočkov.

Seveda pa pisarniško pohištvo poleg kompleta pisalne mize in stola vključuje še kar nekaj ključnih elementov, ki jih redno uporabljamo pri delu. To so predvsem omare, predalniki in police, skratka oprema za shranjevanje in odlaganje poslovnih dokumentov, pripomočkov in drugih zadev. Tudi ta oprema mora biti dobro prilagojena svojemu namenu in povsem funkcionalna, če želimo koristiti njen prispevek k učinkovitemu delu.