Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Lasersko rezanje ima številne prednosti

Lasersko rezanje je uveljavljen in tehnološko razvit postopek, ki ga opravljajo laserji. Najpogosteje se postopek uporablja v kovinskopredelovalni industriji, kjer je potreba po kovinskih izdelkih večja. laserji so napredni, računalniško vodeni stroji, ki s pomočjo laserskih žarkov režejo različne materiale kot so na primer lahko razne kovine, les, keramika in še kaj. Natančni rezi potekajo v določeni ravnini, poznamo pa tudi 3D rezanje ter rezanje cevi in profilov.

Lasersko rezanje ima sicer visoke investicijske in obratovalne stroške, na drugi strani pa imajo tudi številne prednosti. Sam postopek je izredno hiter in natančen, pri čemer je odstopanje od idealnega reza minimalno. Sami rezi so zelo čisti, kar pomeni, da izdelka ni potrebno dodatno obdelovati, na primer z brušenjem. Postopek rezanja ima zelo malo odpadka, zato je izkoriščenost materialov maksimalna. V celoti gledano lahko trdimo, da lasersko rezanje zmanjša stroške izdelave končnega izdelka, kljub njegovim velikim obratovalnim stroškom.

Elektro omarice cena je ključ do nove elektro omarice

Elektro omarice so obvezen del vsake električne napeljave, ki je nujna v vsakem stanovanjskem ali poslovnem objektu. Elektrika namreč predstavlja danes osnovni vir energije, od katere je odvisno delovanje celotne družbe. Glede na to ali gre za stanovanjski ali poslovni objekt, poznamo tudi različne elektro omarice. Med seboj se razlikujejo po velikosti, poznamo pa tudi nadometne, podometne ali prosto stoječe elektro omarice. Cena med različnimi elektro omaricami se razlikuje.

Pri nakupu električne omarice je tako potrebno biti pozoren predvsem na njene glavne karakteristike. Varen nakup lahko opravite tudi preko spleta. Če v iskalni niz vtipkate elektro omarice cena, boste dobili pestro ponudbo elektro omaric različnih proizvajalcev. Široka izbira elektro omaric vam bo olajšala nakup, saj imate neskončno možnosti izbire. Poleg tega imate na spletu tudi cene izdelkov, ki jih med seboj lahko primerjate. Nakup nove elektro omarice tako opravite pri preverjenemu prodajalcu, ki vam ob nakupu tudi ustrezno svetuje.