Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Ločitveni odvetnik Ljubljana

Če potrebujemo odvetnika, smo se verjetno znašli v kakšni neprijetni situaciji, iz katere se bomo težko rešili brez pravne pomoči. Če gre za ločitvenega odvetnika, se seveda soočamo z ločitvijo. V tem primeru je vsekakor pametno poiskati dobrega odvetnika, in gotovo je pravi kraj, kjer se bo našel dober odvetnik, Ljubljana.

Še posebej očitna je potreba po dobrem ločitvenem odvetniku takrat, ko se informiramo o pogostih zapletih v ločitvenih postopkih. Težave se namreč pojavijo ravno v sporazumih, ki so najbolj pomembni in imajo najbolj daljnosežne posledice. To je recimo delitev premoženja, ločitev pa se lahko zaplete tudi pri določanju skrbništva nad mladoletnimi otroki.

Ni pa nujno, da bomo pri ločitvi potrebovali odvetnika. Čisto možno je, da celoten postopek opravimo sporazumno, v tem primeru razveza zakonske zveze ne predstavlja nobene težave. Treba bo sicer obiskati notarja in poskrbeti za nekatere dogovore, poleg tega je tudi v tem primeru priporočljiva pomoč pravnih strokovnjakov, ni pa nujna.

Če se postopek zaplete, bo potrebna ločitev s tožbo, v tem primeru pa bomo seveda potrebovali ločitvenega odvetnika. Odvisno sicer, kaj točno je problem – delitev premoženja ločitevlahko močno zakomplicira in bomo potrebovali odvetnika že zaradi samih pravnih postopkov, medtem ko za določanje skrbništva pridejo v poštev tudi nekateri drugi postopki in specializirani strokovnjaki.

Ne glede na to, ali skrbništvo ali delitev premoženja ločitev dodatno zakomplicira (morda celo oboje), bo treba v primeru ločitve s tožbo najti dobrega odvetnika. Ni ustrezen kar vsak pravni strokovnjak, saj gre za precej specifično področje, na katerega se spozna le dobro usposobljen in primerno izkušen odvetnik – Ljubljana na srečo ponuja dovolj izbire, da lahko najdemo odvetnika tudi za kakšne večje izzive. So pa ločitve pogosto precej edinstvene in postavljajo specifične izzive, katerim se bodo morali prilagoditi tudi odvetniki. To so še dodatne odlike, po katerih se dobri odvetniki ločijo od slabih.