Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Mladinske sobe za fante

Če urejamo sobo za fanta, se nam v mislih gotovo prikažejo podobe atraktivno okrašenih sob s številnimi dekorativnimi elementi in vsepovsod razmetanimi igračami. Dokler gre za majhnega otroka, je osrednja vloga takšne sobe prav ta, da zagotavlja varen prostor za igro in zabavo, pa tudi kasneje mora otroška oziroma mladinska soba pustiti dovolj prostora in priložnosti za sprostitev. Če poceni otroške sobe iz redne prodaje tem pogojem ne zadostijo, bo treba sobo izdelati po naročilu.

Mladinske sobe za fante se od dekliških večinoma ločijo le po izgledu oziroma dekoraciji. V obeh primerih je treba v prvi vrsti zagotoviti, da je vedno na voljo oprema, ki je ključna pri odraščanju otroka. Pohištvo mora biti funkcionalno, tudi preostala oprema mora dodati svoj delež k zagotavljanju zdravega razvoja otroka. Pri tem veliko kompromisov ne moremo sklepati, gre za osnovo, ki je ne smemo podrediti drugim dejavnikom, predvsem pa ne ceni. Poceni otroške sobe, ki so ugodne prav na račun te opreme, niso ustrezna izbira. To pa ne pomeni, da so vse cenovno ugodne sobe neprimerne – čisto možno je najti dobro opremljeno sobo za ugodno ceno, sploh če nimamo posebnih zahtev glede dimenzij in oblik prostora.

Najbolje je, da v ureditev mladinske sobe za fante vključimo tudi same otroke. Ti naj odločajo o izgledu in dekoraciji, seveda pa imajo lahko nekaj besede tudi pri izbiri določenih funkcionalnosti. Že v mladih letih se lahko otroci smiselno odločajo, mladostnikom pa lahko seveda pustimo še več svobode. Treba pa je postaviti tiste nujne omejitve in morda izločiti najbolj poceni otroške sobe.