Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Najlepše otroške slikanice

Ko pomislimo na otroške slikanice, se večina ljudi spomni svojega otroštva. Kako lepo je bilo, ko smo skupaj s starši ali starimi starši prebirali slikanice! Spomnimo se naslovov, glavnih junakov, ilustracij … Gre za zelo lepe in dragocene spomine, zato je prav, da slikanice in knjigice prebiramo tudi svojim otrokom in vnukom.

Pri izbiri bodimo pozorni predvsem na kvaliteto, saj so nekatere otroške knjige zelo slabo prevedene, druge pa imajo zelo kičaste ilustracije. A na srečo obstajajo založbe, ki v programu nimajo takšnih knjig. Takšna je tudi Založba Zala. Ena od mojih najljubših založb, ki me s svojim programom vedno znova navduši.

Ponudba otroških knjig je gromozanska, ampak…

V vsej ponudbi otroških knjig je včasih težko najti kaj solidnega. Marsikatera knjiga ima namreč veliko pomanjkljivosti. Ker je za otroke dovolj dobro le najboljše, si ne bi smeli privoščiti, da zanje izbiramo slabe knjige. Z njimi bomo namreč težko vzgojili navdušenega bralca. Poleg tega pa knjige ne vzgajajo le bralnih navad, ampak tudi druge vrednote in čut za estetiko. Poleg njihove vsebine je zato pomembna tudi oblika, torej ilustracije. Prav zato pri nas kupujemo veliko knjig, na katerih piše Založba Zala.

Zaenkrat nas namreč Založba Zala še ni razočarala, pa tudi otrokom različnih starosti so njihove knjige več kot všeč. Prav zato tudi vsem drugim otrokom podarjamo njihove knjige. Ravno zadnjič me je ena mamica spraševala, kako mi vedno uspe najti tako luštne otroške slikanice. Povedala sem ji, da tu ni kakšne velike skrivnosti. Če jih je izdala Založba Zala, so gotovo dobre. Do sedaj se je namreč še vedno izkazalo tako.

Zakaj je Založba Zala super izbira?

  • ker je vsaka izdaja skrbno pripravljena
  • ker so vse njihove knjige kvalitetne in zanimive
  • ker izdajajo poučne zgodbe
  • ker ima vsaka od njihovih slikanic umetniško vrednost
  • ker sodelujejo le z vrhunskimi ilustratorji
  • ker jih otroci obožujejo!

Knjige, ki rastejo z otrokom

Otroške slikanice, ki jih izdaja Založba Zala, rastejo z otrokom. Slikanice otrok najprej le gleda in lista, medtem ko mu starši beremo besedilo ali pripovedujemo zgodbo malo po svoje. Po neštetih listanjih začne sam prepoznavati posamezne črke, vsebino pa zna tako ali tako že na pamet. Končno se branja tudi zares nauči in je ves ponosen, ko se prvič prebije čez celo knjigo. Če je vsebina zanimiva, mu bo to lažje uspelo. Prav tako pa ga bo po prvi prebrani knjigi zanimalo, kaj se skriva v drugih knjigah. Na tak način se vzgaja bralca, ki iz majhnega poslušalca pravljic zraste v pravega knjigožera. Ki bo nekoč verjetno tudi svojim otrokom prebiral knjige in slikanice Založbe Zala.