Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Napredne in kompleksne stvaritve iz kovine

Izdelava kovinskih izdelkov pogosto predstavlja velik izziv, s katerim se soočajo tako tisti, ki takšne izdelke potrebujejo, kot tisti, ki jih izdelujejo. Kovinske elemente se pogosto izdeluje po naročilu, za kar poskrbi računalniško načrtovanje in laserski razrez, cena pa je za kompleksne kose seveda znatno višja od tiste, ki bi jo odšteli za podobne elemente iz serijske proizvodnje. Vseeno pogosto ni druge izbire, poleg tega zahvaljujoč sodobni tehnologiji tudi obdelava kovin postaja vse lažja, hitrejša in zmogljivejša, pa tudi cenejša.

Večje konstrukcije

Kovinska konstrukcija večjih dimenzij je že sama po sebi velik zalogaj, čeprav morda ne gre za majhne in posebej kompleksne elemente. Nosilna konstrukcija za razne stavbe je izpostavljena velikim obremenitvam, od kakovosti konstrukcije pa je odvisno, kako se bo zgradba obnesla pri končni uporabi in na dolgi rok. V takšnih primerih mora biti kovinska konstrukcija nadvse previdno izdelana, seveda pa posebej kakovostna in vzdržljiva. Izdelavo takih konstrukcij je pametno zaupati le izkušenim mojstrom, ki lahko zagotovijo popolnoma zanesljive rezultate.

Manjši izdelki

Velika kovinska konstrukcija je velik zalogaj predvsem zaradi svojih dimenzij, medtem ko se manjši elementi za zahtevne izkažejo zato, ker je veliko težje oblikovati občutljive drobne dele kovine. Za laserski razrez cena vsekakor upravičuje izbiro v takšnih primerih – spet se je treba zanesti na zanesljivo orodje, ki omogoča nadvse precizno obdelavo še tako občutljivih kovinskih elementov. Z laserjem je možno brez krivljenja in drugih poškodb rezati raznovrstno pločevino z izjemno natančnostjo. Glede na rezultate za laserski razrez cena preprosto ne more biti ovira, še posebej ne pri pomembnih drobnih elementih.