Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Napredne storitve estetskega zobozdravstva

Estetski zobozdravniki lahko povsem spremenijo izgled vaših zob. Beljenje je dandanes že skoraj rutina, prav tako ni težko nadomestiti izgubljenih zob ali pa polepšati poškodovanih. Na obeh omenjenih področjih in pri drugih storitvah estetskega zobozdravstva je veliko izbire – v nekaterih primerih se za optimalno izbiro izkaže ena možnost, v drugih druga. Dobro je poznati različne možnosti, v končni fazi pa največ šteje posvet z zobozdravnikom, ki ugotovi dejansko stanje in možne rešitve.

Beljenje zob

Med učinkovitejše metode sodi beljenje zob z laserjem, ki prinaša tudi druge prednosti, alternative pa so belilne lučke, geli in vložki. Seveda je ena izmed možnosti tudi uporaba zobne luske ali nadomestitev zoba z nadomestkom, a to le stežka štejemo pod beljenje, čeprav prinaša odlične rezultate. Beljenje zob z laserjem je varno in učinkovito, poleg tega so v to storitev običajno vključeni še drugi posegi, ki jih mimogrede omogoča laser. Tako kot beljenje zob z laserjem so tudi druge metode večinoma varne in učinkovite, razlikujejo pa se posegi in trajanje. V nekaterih primerih je treba na rezultate čakati več tednov, poleg tega so rezultati lahko vidni le za omejen čas in je treba postopek po letu ali dveh ponoviti.

Estetska zobna protetika

Zobna protetika je nadvse uporabna tudi v estetskem zobozdravstvu. Običajno zobne proteze povezujemo z izpadlimi zobmi, so pa implantati pogosto prava rešitev tudi za tiste, ki se za poseg odločijo iz estetskih razlogov. Tudi zobna protetika na tem področju nudi veliko izbire, predvsem pa je prava rešitev odvisna od posamezne situacije.