Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Nepogrešljivo pohištvo za pisarne

Vsako delovno mesto mora biti dobro opremljeno, da lahko v njem delamo uspešno in učinkovito. Nekatera delovna mesta ne postavljajo posebnih zahtev – v pisarnah recimo potrebujemo le stole in mize, kar je pogosto že povsem dovolj. A kljub temu, da ne potrebujemo večjega števila različnih kosov, moramo tiste, ki jih nujno potrebujemo, izbrati zelo premišljeno. Igrajo namreč zelo pomembno vlogo pri tem, kako uspešno bomo delali, predvsem pa kako udobno se bomo pri tem počutili. Pisalni stol lahko ključno odloča tudi o tem, kakšne posledice bomo občutili pri dolgotrajnem sedenju!

Če pri delu večino časa presedimo, je kakovosten pisalni stol seveda ključnega pomena. Ne moremo si predstavljati, da bi lahko delo uspešno opravljali na kakšnem majavem in trdem stolu. Stol mora ponuditi udobno in stabilno podlago, poleg tega mora biti dobro usklajen z mizo. Glavna naloga, ki jo ima pisalni stol v pisarnah, kjer presedimo po osem ur na dan, pa je gotovo ta, da spodbuja zdravo držo in zmanjša posledice dolgotrajnega sedenja na zdravje. To je izredno pomembna naloga, saj se pri dolgotrajnem sedenju skelet močno obremenjuje, kar lahko vodi v številne težave.

Seveda pa za to niso odgovorni le stoli, tudi drugo pohištvo za pisarne mora biti dobro prilagojeno pomembnim nalogam. Tako se premišljeno posvetimo tudi izbiri pisalne mize, ki mora povsem odgovarjati uporabniku in njegovim delovnim nalogam. Morda bi si kdo mislil, da bo za delo v pisarni dovolj že vsaka običajna miza, a v resnici je ta kos pohištva veliko težje izbrati. Pozitivno pa je to, da je pohištvo za pisarne na voljo v bogati ponudbi, tako da se lahko povsem prilagodimo vsem potrebam in željam, če se le premišljeno lotimo izbire. Na ta način lahko zagotovimo prijetno delovno mesto, s tem pa tudi višjo produktivnost in večje zadovoljstvo zaposlenih.