Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Novi chromecast zaslovel po svetu

Novi chromecast je pred kratkim popolnoma obnorel svet, saj predstavlja veliko zabave na le tako mali napravi, ki jo je potrebno vključiti v vhod HDMI na vašem televizorju. Izdelalo ga je podjetje Google z 2 – jedrnim procesorjem in z 512 MB delovnega spomina, namenjenega za predvajanje spletnih video posnetkov in igranje iger. Novi chromecast omogoča tudi povezavo z pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki, ter ogled njihove vsebine na večjem zaslonu. Dovoljen pa vam je tudi ogled vsebin na drugih aplikacijah, kot so Google Photos ali pa YouTube. Poleg vsega omenjenega pa inžinirji vsekakor niso pozabili na najzahtevnejše chromecast uporabnike in so jim omogočili tudi WiFi povezavo 802.11ac. Na chromecast napravi si lahko ogledate preko 200.000 filmov, serih, radijskih postaj, preko 30 miljonov skladb in nešteto iger, ki vam bodo zabavo le še popestrile.

novi-chromecast

Google predstavlja novi chromecast audio

Pred kratkim pa je na trg prišel tudi novi chromecast audio, ki pa je namenjen za predvajanje spletne glasbe. Ta mala naprava vam omogoča, da jo lahko preko Google music povežete z domačim zvočnim sistemom in si zagotovite izredno kakovosten zvok, ki bo odmeval po celem stanovanju. Zaradi svoje zmogljivosti je izredno priljubljen pri ljubiteljih glasbe in ljubiteljih neomejene zabave. Novi chromecast audio podpira tudi sočasno uporabo večjega števila uporabnikov, kar pa je zagotovo se ena izmed pozitivnih lastnosti te naprave.

Bo novi chromecast kmalu v Sloveniji?

Zaenkrat sta bili obe napravi chromecast predstavljeni le v 17 državah po celem svetu, med katere pa vsekakor ni bila vpisana Slovenija. Vendar pa vam zagotavljamo, da bo zaradi hitrega napredovanja tehnologije in povezanosti med državami, kmalu tudi na naših policah računalniških trgovin. Cena te naprave, ki bo pri nas zaenkrat še ni znana, vsekakor pa naj bi se prodajala po zelo ugodnih cenah, prav tako, kot v drugih državah, kjer je chromecast že na trgu.

Novi chromecast predstavlja svojo “seksi” obliko

Novi chromecast je izredno seksi, male in prilagodljive oblike, zato ga lahko spravite tudi kar v svoj žep in ga s sabo vzamete kamorkoli želite. To pomeni, da se lahko tudi na počitnicah in pravzaprav na vsakem koraku zabavate z to vsestransko napravo. Vse kar potrebujete sta WiFi povezava in HDMI vmesnih na televizijskem zaslonu.