Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Odlike dobrega tiskarja

Pri tiskanju imamo včasih specifične potrebe, na katere lahko odgovori le dober tiskar. A tudi pri čisto enostavnih projektih pričakujemo od tiskarja dobro izkušnjo, kar včasih ni samoumevno. Ciljamo namreč na nekatere odlike, ki niso vedno lastne tiskarjem, ki želijo prepričati kar največ strank. Včasih se zmotno osredotočimo na napačne značilnosti in smo zato deležni razočaranja. Da se to ne bi zgodilo, moramo pravočasno in premišljeno izbrati zaupanja vrednega strokovnjaka.

Posebej pomembno je to pri pripravi tiskovin, ki morajo biti res brezhibne. To recimo velja za tisk fotografij, saj gre v tem primeru za občutljive barvne motive, ki jih ni lahko prenesti na kakovosten fotografski papir. O končnem rezultatu odločajo različni dejavniki, na vsakem koraku pa se izkažejo tudi različne odlike tiskarja. Tako je lahko že tisk fotografij dober preizkus kakovosti ponudnika. Medtem ko gre pri tem običajno za manjše naklade in si lahko privoščimo nekaj več kompromisov, navsezadnje lahko tisk fotografij naročimo tudi ponovno ali poiščemo drugega ponudnika in s tem žrtvujemo le nekaj evrov, so vložki nekoliko večji pri projektih, ki vključujejo večje naklade. To je predvsem priprava promocijskih materialov, a tudi pri drugih nalogah se izkažejo različne odlike dobrih tiskarjev.

Glavno je to, da ima tiskar na voljo ustrezno opremo za izbrano tehniko tiska. To je offset tisk, če želimo ugodno natisniti tiskovine v večjih nakladah. Offset tisk ima poleg ugodne cene še mnoge druge prednosti, tudi kakovost končnega izdelka. To pomeni, da o končnem učinku bolj odločajo lastnosti izvajalca, saj offset tisk sam po sebi že zadovolji pričakovanja naročnika. Zaplete se lahko na drugih področjih, predvsem pri času izdelave, ali pa se pojavijo težave zaradi prevelikih naklad. Prepričati se je treba, da je izvajalec pripravljen na obsežen projekt. Poleg tega takšne naloge pogosto terjajo tudi več prilagodljivosti, kar je spet ključna odlika ponudnikov tiskanja.