Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Odvetniki v Ljubljani so vam na voljo v različnih odvetniških pisarnah

Ljubljana je glavno mesto in prestolnica Slovenije. Tako predstavlja tudi njeno upravno središče. V Ljubljani imamo tako, poleg okrajnega sodišča, locirano tudi vrhovno središče Republike Slovenije. Tu se odvijajo vsi pomembnejši sodni procesi, v katerih svoje stranke zastopajo različni odvetniki. Odvetniki v Ljubljani so vam tako na voljo v različnih pisarnah, ki so običajno locirane v bližini sodišča.

V svojih pisarnah vam odvetniki v Ljubljani nudijo celovito pravno svetovanje na različnih pravnih področjih. Izbira številnih različnih odvetnikov je resnično zelo široka. Določene odvetniške pisarne so specializirane le za določeno področje prava, na primer kazensko pravo. Na drugi strani pa lahko najdete tudi večje odvetniške pisarne, v katerih je zaposlenih več odvetnikov, ki praktično pokrivajo vsa področja prava. Najbolj enostavno iskanje lahko opravimo kar preko spleta, kjer so običajno navedene tudi lokacije odvetniških pisarn in njihovi kontaktni podatki, ki nam pridejo prav ob prvem stiku z odvetniško pisarno.

Delitev premoženja s pomočjo dobrega odvetnika

Delitev premoženja je najpogosteje posledica razpada zakonske zveze. Ob ločitvi morata zakonca skleniti različne dogovore med katerimi je tudi dogovor o delitvi premoženja. Zakon pravi, da se ob ločitvi deli le skupno premoženje. To je tisto premoženje, ki sta ga zakonca skupaj ustvarila v času trajanja zakonske zveze. Tako lahko premoženje sestavljajo razne nepremičnine (stanovanje, hiša), premičnine (avtomobili, motorji), investicije, varčevanja, razne dragocenosti ali umetniška dela. Če sta v času zakonske zveze zakonca najela kredit, se ta tudi šteje v njuno skupno premoženje.

Delitev premoženja pa le redko poteka brez težav. Izven sodni dogovori med zakoncema so zelo redki, in večina od njih se raje obrne na odvetnika. V sodnem postopku je potrebno tako ugotoviti obseg premoženja in opraviti delitev. Zaradi vseh vpletenih čustev, ki se porajajo med ločitvijo, je ravno odvetnik tisti, ki mora pravilno oceniti situacijo in ustrezno ukrepati.