Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Oprema za učinkovito delovno okolje

Vsako delovno mesto je treba prilagoditi tako, da je delo kar se da učinkovito. Da bomo hitro in enostavno opravljali vse delovne obveznosti, se moramo opremiti z določenimi pripomočki, ki pri tem pomagajo. Včasih gre za večje elemente, pohištvo in podobne zadeve, lahko pa zelo veliko pripomorejo že malenkosti. Vsekakor gre izpostaviti nekatere stvari, ki ključno vplivajo na storilnost na različnih delovnih mestih.

Delovna miza

Pri praktično vsakem poklicu pride v poštev miza. Na mnogih delovnih mestih je miza stalno v uporabi in predstavlja ključni del delovnega prostora, včasih pa gre le za dobrodošel dodatek. V vsakem primeru pa mora biti delovna miza pripravljena na redno uporabo, zagotavljati mora dovolj površine in tudi nekatere dodatne funkcionalnosti, če je treba. V nekaterih okoljih seveda zadostujejo že osnovne mize, ki jih lahko izberemo v ponudbi pisalnih miz. Marsikatero delovno mesto pa ima drugačne zahteve, v katerih se bo izkazala le prilagojena delovna miza – to velja za razne delavnice in podobna okolja, kjer je tudi miza podvržena nekoliko večjih obremenitvam.

Shranjevalne in odlagalne površine

Prav tako je na praktično vsakem delovnem mestu treba pogosto kaj pospraviti ali za dlje časa shraniti, ali pa kak pripomoček le za trenutek odložiti na varno. Zelo koristna je raznolika oprema – arhivski regali za dolgoročno shranjevanje, police in podobne površine za kratkotrajno odlaganje.

Arhivski regali so seveda najboljša rešitev za trajno shranjevanje arhivskega gradiva. Na voljo imamo celo vrsto izdelkov s tega področja, tako da lahko tovrstno skladišče uredimo povsem po svoje. V vsakem primeru morajo arhivski regali zagotavljati varno in zanesljivo mesto za shranjevanje arhivskega materiala, lahko pa jih uporabimo tudi za druge namene, tudi za redno uporabo v delavnici ali skladišču.

Druge shranjevalne in odlagalne površine so pri vsakdanji rabi seveda še toliko bolj nepogrešljive. Nikakor jih ne sme manjkati, saj so ključne za tekoč potek dela.