Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Otroške sobe

Živite v stanovanju ali v hiši skupaj z otrokom? Potem veste, kako pomembno je, da ima otrok svoj prostor. Otroška soba je za otroka izrednega pomena. Namreč, tudi sami imamo spalnico, ki je za nas sveta in predstavlja kotiček, kjer spimo, počivamo in se sproščamo. Otrok tudi potrebuje svoj prostor, ki mu bo zagotavljal še več prijetnih trenutkov, prostor, v katerem se bo igral, učil, veselil, ipd.

V otroško sobo običajno namestimo vso otroško opremo, ki našega otroka spremlja. Seveda so otroške sobe vse polne igrač in drugih pripomočkov, ne sme manjkati udobna postelja in prostorna omara, vse ostalo pa je seveda po želji.

Otroci odraščajo zelo hitro in se tako hitro spreminjajo tudi njihove potrebe. Predvsem kar se tiče prostora. Mogoče smo ga postavili v lastno sobo že takoj, ko se je rodil, mogoče pa je doslej bil z nami v sobi ali pa si je delil z bratcem ali sestrico. Kakorkoli, otroci potrebujejo svoj prostor, ne glede na to, ali so stari en mesec ali pa 10let. In tako opremimo en prostor po njegovih željah ali pa če je še otrok majhen, da jih ne zna izraziti, pa seveda po svojih.

Otroška soba je lahko pisana, lahko je umirjena, lahko je urejena, razmetana, ipd. Odvisno od otroka, njegove starosti, njegovih interesov in želja, ipd. Že hitro se začnejo kazati njihovi interesi v otroštvu in tako imamo možnost opremiti sobo, katera se bo skladala s temi.

Veliko je otroške opreme in pohištva, katera lahko najde prostor v otroški sobi, pa vendar je ne želimo tudi »preobremeniti« in želimo zgolj uporabno in praktično opremo in pohištvo, katero bo služilo svojemu namenu. Kaj vse bomo torej vzeli, pa je odvisno od potreb naših najmlajših.

Otroške sobe so tako na voljo v celoti, kot komplet, lahko se odločimo za kombinirano in sami sestavljamo različne kose pohištva. Morebiti jo damo izdelati po meri. Kakorkoli, najbolj pomembno je, da bodo odslej naši najmlajši imeli lasten prostor, v katerega se bodo zatekali vedno, ne glede na njihovo razpoloženje in voljo. Vsak od nas potrebuje torej lasten prostor in z otrokom ni nič drugače. Mogoče še celo bolj, predvsem ko odrašča in spoznava svet, se sooča s spremembami ali pa ko je še majhen otrok, da spravimo vse njegove reči v sobo.