Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Polimetilmetaakrilat najdemo tudi pod imenom plexiglas

Plastika pri nas in tudi po svetu velja za zelo priljubljeno vrsto materiala, ki se lahko uporablja za marsikaj. Vemo, da se na trgu nahajajo izdelki, ki so narejeni iz številnih vrst plastik. Ena med njimi pa je tudi polimetilmetaakrilat, ki se ponaša z zelo velikimi prednostmi. Za tako vrsto plastike je značilno, da je prozorne barve in da se ponaša z visokim površinskim sijajem. Polimetilmetaakrilat je trd in tog, ima tudi zelo dobro natezno, tlačno in upogibno trdnost. Posledično je take vrste plastike odporna na praske in se jo lahko tudi polira. Prav tako je tudi UV stabilna. Še ena od številnih prednostih, ki jo je potrebno izpostaviti, pa je tudi ta, da ima izjemno dobre tehnične lastnosti.

Če se zanimamo za nakup take vrste tehnične plastike, je dobro, da smo seznanjeni tudi z drugimi imeni, ki se lahko prav tako uporabljajo za to vrsto materiala. Na prodajnih policah, tudi spletnih, jo bomo lahko našli pod številnimi izrazi. Med najbolj priljubljene pa sodi izraz plexiglas. Četudi bomo na primer v spletni brskalnik vtipkali polimetilmetaakrilat, je velika verjetnost, da nas bo spletna izbira pripeljala na izdelek, ki se imenuje plexiglas. Gre pa za povsem eno in isto stvar.

Tehnična guma ima tudi izjemno kemijsko odpornost

Tehnična guma na splošno velja za zelo uporabno vrsto materiala, ki se lahko uporablja doma ali v velikih industrijskih obratih. Zanjo je značilno, da je eden od najbolj prilagodljivih materialov, saj jo zlahka lahko režemo, zlagamo in tudi oblikujemo.

Ko se tehnična guma nakupuje oziroma naroča v trgovinah, tudi spletnih, pa je njen izbor oziroma nakup odvisen od najrazličnejših dejavnikov. V prvi vrsti je izbor odvisen od temperaturnega razpona, v katerem se bo tehnična guma uporabljala, od prisotnih medijev, tu mislimo na olja, masti ter podobno, od mesta uporabe ter podobno.