Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Polnjenje klime pred poletjem

Klima je v avtu naravnost nepogrešljiva, ko se odpravimo na kakšno daljšo pot v poletnem času, predvsem ob odhodu na počitnice. Preživeli bomo več ur na vročem asfaltu, morda tudi v objemu kupa preostale vroče pločevine v kakšnem prometnem zamašku. Takrat nam klima lahko reši življenje, ali pa vsaj nekoliko olajša vožnjo v neugodnih razmerah. A le, če bomo pred odhodom na pot poskrbeli za polnjenje klime, ki ima ključno vlogo pri zagotavljanju brezhibnega delovanja tega sistema.

Ne moremo si predstavljati, da bi nas klima ravno v nepravem trenutku pustila na cedilu – v takšnem primeru bi le težko našli kakšno rešitev, daleč od doma bi se morali ukvarjati še z iskanjem primernega serviserja, da ne govorimo o stroških za popravila. Vsekakor je bolje, da se opravi polnjenje klime pred odhodom, običajno kar v sklopu rednih vzdrževalnih opravil. Tako lahko pričakujemo kar najboljši rezultat in brezskrbno vožnjo v vročih poletnih dneh.

Polnjenje klime ob rednem vzdrževanju

Običajno za polnjenje klime poskrbimo kar ob rednem vzdrževanju avtomobila. Takrat lahko serviser sproti preveri delovanje klime in ugotovi, če je polnjenje sploh potrebno. Od dobrega serviserja lahko pričakujemo odličen komplet storitev in celovit pregled vozila, kar zagotavlja dobro delovanje klime in drugih sistemov. Določeno vlogo torej igra tudi izbira serviserja, ki vodi do dobre končne izkušnje. Splača se pobrskati po spletu in najti ponudbe za polnjenje klime: https://www.avtoservis-selan.si/polnjenje-avtoklime.

Sodobne klime lahko dobro delujejo več let in vsekakor polnjenje ne bo potrebno ob vsakem obisku serviserja. Moramo pa biti vsako leto dobro pripravljeni na poletno vročino, zato se splača vsaj preveriti stanje plina v klimatski napravi, da se izognemo kakšnim nevšečnostim. Polnjenje klime bo potrebno vsakih nekaj let, na srečo pa je to dokaj enostaven, hiter in ugoden postopek, ki pri dobrem serviserju zanesljivo prinaša tudi odlične rezultate.