Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Prednosti in slabosti tablic ter vgradnih hladilnikov

Tablice so zelo lahko in enostavne za prenašanje naokoli. Lahko jih imamo v skoraj vseh nahrbtnikih in ročnih torbah. Znane so tudi po hitrem zagonu, medtem ko na prenosnih računalnikih običajno potrebujemo od 10-30 sekund za zagon pri tablicah porabim samo od 2-10 sekund. Tablice so tudi priročne in enostavne za brskanje po internetu, izobraževanje, za predstavitve, odlične so za branje in se ne »sesuvajo«. Imajo tudi zelo vzdržno baterijo. Najbolj pogosta velikost zaslona pri tablicah je 25 cm. Pri izbiranju tablice moramo biti pozorni na kakšen operacijski sistem rabimo in možnost podatkovne povezave ali povezavo do interneta preko Wi-Fi. Medtem ko so tablični računalniki primerni za branje vsebin, niso primerni za vnašanje večjih količin podatkov. Preden se lotimo kakršnega koli dela, moramo namestiti ustrezno aplikacijo. Izmenjava podatkov je omenjena na brezžična omrežja, ali na pomnilniško kartico.

tablice

Ko pridemo do hladilnikov, je navadno največjo vprašanje, ali hočemo vgradni hladilnik ali prostostoječi. Ko se primerja stil, je določitev posameznika, vendar ko gledamo na ceno, moramo pri vgradnem hladilniku prišteti še ceno omare, kamor so vgrajeni hladilniki. Vgradni hladilniki imajo pri enaki višini v primerjavi z prostostoječimi, v notranjosti manj prostora. Pri tem moramo upoštevati, da pri dvočlanski članski družini prostornina znaša od 100-120 litrov, medtem ko za štiričlansko družino rabimo 200-250 litrov. Vgradni hladilniki so lahko kombinirani z zmrzovalnikom ali pa brez. Nekateri hladilniki imajo zamrzovalnike že vgrajene znotraj hladilnega prostora, vendar te zmrzovalniki niso namenjeni zamrzovanju hrane, temveč le shranjevanju že zamrznjene hrane. Najbolj znana je kombinacija hladilnika z zamrzovalnikom spodaj.