Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Prijava patenta in registracija blagovne znamke v Sloveniji

Ste tudi vi že razmišljali o tem, da bi unovčili in zaščitili svoj izum? Potem za vas zagotovo pride v poštev prijava patenta in mogoče tudi registracija blagovne znamke v Sloveniji. S prijavo patenta vam bo namreč država dodelila določene pravice za obdobje 20 let, v zameno za to, da ji boste razkrili svoj izum. Ko boste prijavili patent, nobena druga oseba v Sloveniji ne bo smela ta čas uporabljati, izvažati, uvažati in tako naprej, vašega izuma, vsaj ne brez vašega dovoljenja, torej brez dovoljenja imetnika patenta. Za prijavo patenta bodo poskrbeli strokovnjaki, ki se ukvarjajo tudi s samim patentiranjem, kršitvami patentov, skratka vsem, kar je povezano s patenti. Te strokovnjake lahko najdete preko spletne strani patent.si. Poleg prijave patenta pa se strokovnjaki omenjene spletne strani ukvarjajo tudi z blagovnimi znamkami, med drugim tudi z registracijo blagovne znamke v Sloveniji.

prijava-patenta-registracija-blagovne-znamke-slo

Verjetno vam je jasno, kaj pomeni blagovna znamka. Blagovna znamka je v nekem smislu nekakšen simbol. Gre za znak, ki je značilen za določeno znamko. Torej, če vidimo določen znak, lahko že takoj vemo, za katero stvar gre. Blagovna znamka je ena in edina za neko stvar. V kolikor imate tudi vi kakšno podjetje ali izdelek, poskrbite torej za registracijo blagovne znamke. Če imate kakršnakoli vprašanja glede registracije blagovne znamke in blagovnih znamk na sploh, se obrnite na strokovnjake omenjene spletne strani. Obiščite spletno stran patent.si in tudi vi še danes poskrbite za prijavo patenta ali registracijo svoje blagovne znamke.