Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Različni stoli v pisarni

Samo zato, ker je stol pisarniški, še ne pomeni, da se bo odlično obnesel v vsaki vlogi na vsakem delovnem mestu. Niti v običajni pisarni ne bo za vsakogar primeren enak stol, kaj šele na drugih, bolj razgibanih delovnih mestih. Poznamo kar nekaj vrst pisarniških stolov, ki jih je treba ločevati.

Delovni pisarniški stoli

Če rečemo, da je stol pisarniški, običajno mislimo na delovne pisarniške stole. Ti so tisti, ki se uporabljajo pri običajnem delu v pisarni. Takšni pisarniški stoli so vsekakor ključnega pomena za zagotavljanje tekočega poteka dela, morajo pa biti dobro pripravljeni na redne obremenitve in dolgotrajno uporabo. Poleg tega morajo biti nadvse udobni in omogočati učinkovito delo.

Direktorski stoli

Med pisarniškimi stoli direktorski zasedajo posebno kategorijo, čeprav se včasih razlikujejo le po malenkostih. A direktorski stoli so pogosto tudi močno prilagojeni. Gre za stole višjega kakovostnega razreda, ki zagotavljajo posebno udobje, popolno prilagodljivost in dolgo življenjsko dobo. V osnovi je direktorski stol pisarniški, pogosto pa si ga privoščijo tudi uporabniki v stanovanjskih prostorih, kjer prav tako pridejo do izraza številne odlike višje kakovosti.

Konferenčni stoli

V primerjavi z običajnim pisarniškim stolom prinaša konferenčni stol določene razlike. Ker gre za stole, ki se v primerjavi z delovnimi pisarniškimi stoli uporabljajo relativno redko, pridejo do izraza nekatere druge odlike. Morajo biti elegantni, cenovno ugodni in kar se da enostavni za uporabo. Seveda se lahko kot konferenčni stol uporablja marsikateri drug stol, a najbolje je izbrati pravi izdelek za to nalogo, še posebej, če imamo v mislih dolgoročno uporabo.