Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Rešitve, ki jih ponuja zobni implantat

Zdravljenje z zobnimi vsadki odpira nekatere zelo dobrodošle rešitve, ki omogočajo uspešno zdravljenje tudi v hujših primerih. Ni pa nujno, da implantat uporabimo le za kakšna posebej komplicirana zdravljenja in obsežne rekonstrukcije – zobni vsadki so prav tako uporabni za nadomeščanje posameznih zob, pravzaprav so ravno v teh primerih običajno najbolj atraktivna opcija.

Implantat za posamezne zobe

Hitro se lahko zgodi, da izgubimo zob. Do tega pogosto pride zaradi poškodb ali bolezni, lahko pa tudi zaradi obrabe ali kakšnih drugih težav. Seveda ni nujno, da bo zob izpadel, čisto možno je, da bo povzročal bolečine ali oviral funkcionalnost zobovja. V takšnih primerih ga odstranimo in nadomestimo s protetičnim nadomestkom.

Zobni implantat pri takšnih zdravljenjih služi kot zanesljiva podlaga za namestitev umetnega zoba. V tem oziru je zelo prilagodljiva rešitev z odličnim učinkom, saj lahko protetični nadomestek zanesljivo namestimo na svoje mesto, kjer bo stabilno prenašal obremenitve. Za razliko od klasičnega zdravljenja, ki vključuje mostiček, povezan s sosednjimi zobmi, v primeru zdravljenja z implantati ne obremenjujemo sosednjih zob, temveč se obremenitve prenašajo na kost, kot to velja pri zdravih zobeh. Tako dosežemo zelo dobre rezultate, ki nudijo dolgotrajno zadovoljstvo.

Implantat za večje rekonstrukcije

Tudi pri večjih rekonstrukcijah lahko pride v poštev zdravljenje z zobnimi vsadki. Najboljši primer je bržkone celotna proteza all on 4, ki se namesti na štiri implantate. Imamo pa v nekaterih primerih tudi možnosti namestitve proteze na dva implantata ali pa jih uporabimo celo šest. Rešitve so torej dokaj prilagodljive, izkušeni zobozdravniki znajo pripraviti pravi načrt, s katerim kakovostne vsadke najbolje izkoristimo.

Pri zahtevnejših posegih moramo biti posebej pozorni na to, da izberemo kakovosten implantat. Takšno ponudbo najdemo le pri zanesljivih in izkušenih zobozdravnikih, ki se osredotočajo prav na takšne storitve – to je recimo zobozdravstveni center Artident, kjer lahko pričakujemo odlično izkušnjo pri zdravljenju z implantati.