Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Širok spekter uporabe električnih grelcev

Električni grelci so zagotovo izredno iskani in zaželeni, saj so izjemno vsestransko uporabni. Izredna vsestranskost električnega grelca se kaže že v tem, da ga lahko brez težav priključimo na vir izmeničnega ali enosmernega toka in takoj bo pričel delovati. Moč električnega grelca je skrita v njegovih žicah, ki so navite na grelcu.

Električni grelci zato s pomočjo električnega toka segrevajo svojo okolico in pri tem oddajajo tudi toploto v okolico.

Električni grelci se med seboj lahko razlikujejo

Poznamo več različnih vrst električnih grelcev, ki jih lahko pri strokovnjakih veno naročimo popolnoma po meri. Pri naročilu lahko torej izbiramo med cevnimi grelci, med tako imenovanimi patron grelci, med ploščatimi električnimi grelci, med objemnimi grelci med laboratorijskimi grelci, med grelnimi fleksibilnimi žicami, med galvanskimi grelci in med bitumenskimi grelci.

Cevni električni grelci

Vsem dobro poznani so cevni grelci, ki so lahko potopni, zračni ali oljni. Omenjeni električni grelci so tako zalo priljubljeni zaradi tega, ker jih mojster lahko oblikuje v različne oblike. To pomeni, da so izredno prilagodljivi in to je bistveno, da postanejo vsestransko uporabljeni.

Tu ne smemo pozabiti na cevne grelce, ki delujejo na električno infrardeče gretje. To so izredno posebni grelci, ki neprestano oddajajo usmerjeno toploto. Ker so tako zelo prilagodljivi, se izdelujejo za industrijske namene. Pomembno je omeniti tui dejstvo, da prenesejo zelo visoke temperature in rudi zaradi tega so tako vsestransko uporabljeni.

Ploščati električni grelci

Nato imamo tu še zelo pomembne ploščate električni grelec. Ploščati električni grelci se ravno tako pogosto uporabljajo v industriji. Odlični so za vse panoge, kjer delavci za delo ne potrebujejo izredno visokih temperatur, ampak le določeno toploto.

Takšni grelci so običajno izdelani popolnoma po meri, saj se s tem zagotovi, da so koristni resnično funkcijo, ki jo bodo morali upravljati.  Tako pred izdelavo naročnik točno določi parametre, ki jim bodo morali ploščati električni grelci ustrezati, tudi priključek se običajno namesti tja, kamor zahteva stranka.

Bitumenski električni grelci

Nato so tu vsem dobro poznani bitumenski električni grelci. To so električni grelci, ki so bili, kot že samo ime pove, uporabljeni za segrevanje bitumna. Uporabi pa se jih lahko tudi za segrevanja olja. Tudi tu se velikokrat zgodi, da so grelci izdelani popolnoma po meri. Vse karakteristike od moči delovanja pa tja do napetosti, so prilagojene željam stranke.

Težava, ki se velikokrat pojavi pred strankami, je ta, da je na voljo vedno manj strokovnjakov in mojstrov, ki znajo izdelovati odlične električne grelce. Poleg izdelave pa je seveda pomembna tudi montaža, ki ravno tako ni enostavna, zato je zelo pomembno, da se obrnemo na tiste strokovnjake, ki bodo kos dani nalogi.