Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Tablični računalnik za igričarje

Tisti zagrizeni ljubitelji računalniških iger se bodo gotovo  posmehnili že sami ideji, da bi za svoj hobi uporabili tablico. Druge alternative zmogljivim namiznim računalnikom v svetu video iger pač ni, kar med drugim dokazuje tudi omejen uspeh igralnih konzol, kot sta PlayStation in X-Box. A vseeno se v svetu, kjer prevladujejo specializirane naprave gaming ASUS in drugih proizvajalcev, pojavljajo tudi tablice. Te ciljajo na drugačno ciljno skupino – igričarje, ki svoj čas preživljajo ob manj zahtevnih video igrah.

Nedvomno je tablični računalnik zelo uporabno orodje za vsakdanjo zabavo. Ob vedno večji priljubljenosti tablic so se razvile mnoge igre, prirejene prav za takšne naprave. Najbolj očitno je to v spletni trgovini Google Play, ki ponuja milijone aplikacij in iger za pametne telefone in tablice. Te igre že ponujajo obilo zabave, a jih seveda ne moremo primerjati s tistimi, ki se igrajo na zmogljivih gaming ASUS računalnikih.

Lahko pa tudi tablični računalnik poganja igre, ki smo jih sicer vajeni z velikih računalniških zaslonov. Sodobne tablice so pogosto opremljene z operacijskim sistemom Windows, ki je seveda tisti, ki poganja tudi večino namiznih računalnikov. To pomeni, da je možno tudi na tablici poganjati iste programe in igre. S kompaktnimi dimenzijami tablice sicer ne morejo ponuditi iste zmogljivosti, s katero se ponašajo gaming ASUS računalniki, vsekakor pa zadostujejo za tekoče poganjanje strateških iger, manj zahtevnih simulatorjev, starih klasik in mnogih drugih zabavnih iger. Nenazadnje imajo sodobne tablice vgrajene napredne procesorje in tudi do 4 GB delovnega pomnilnika, se pravi so po zmogljivosti že primerljivi z nekaj let starimi namiznimi računalniki.