Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Udobje je pomembno za boljšo produktivnost

Različne službe, različne delovne površine in različni delovni pogoji. Nekatere službe od nas zahtevajo, da se stalno gibljemo, prenašamo razne predmete in hodimo sem ter tja. Druge službe nam nudijo delo, pri katerem večino delovnega dne stojimo na istem mestu, premaknemo se le malokrat. Vse bolj pa so nam poznane pisarniške službe, pri katerih večino delovnega dne presedimo.

Pri delu, ki ga opravljamo v sedečem položaju, veliko vlogo igra stol na katerem sedimo. Pisarniški stoli imajo močan vpliv na zdravje in počutje zaposlenih. Ob pravilni izbiri pisarniških stolov, lahko le ti prispevajo k udobju in k boljši produktivnosti vsakega posameznika.

Pisarniški stoli se med seboj razlikujejo po namembnosti, dimenzijah, materialih iz katerih so narejeni in po obliki oziroma modelih.

Pojavlja se vprašanje, kako izbrati stol, ki bo skrbel za to, da se bo hrbet posameznika cel delovni dan počutil dobro. Pred izbiro in nakupom si je dobro ogledati raznovrstno ponudbo. Priporočeni so pisarniški stoli, ki so ergonomsko oblikovani, saj le ti zmanjšujejo obremenitev hrbtenice in celo izboljšujejo krvni obtok v nogah. Dobro je tudi, da so oblazinjeni deli iz negorljivih materialov.

V ponudbi se najdejo pisarniški stoli z različnimi funkcijami. Izbiramo lahko med nastavljivimi nasloni in sedeži po nagibu in višini, med možno nastavitvijo ledvene opore, vzmetnim sedežnim jedrom in premičnimi nasloni za roke. Prav tako so nam na voljo vrtljivi stoli z oporo za noge ali preprosti industrijski stoli. Ti so primerni za delo za višjim delovnim pultom.

Ponudba vsebuje tudi stole različnih barv in oblik, ki poleg funkcionalnosti nudijo še estetski izgled, ki prostoru doda prav posebno noto.