Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Vrtljiva vrata imajo nekatere pomembne prednosti

Čeprav imajo vrata vedno isto osnovno funkcijo, se med seboj lahko tudi precej razlikujejo. Tako dobimo različne učinke, s katerimi odgovarjamo na posebne zahteve in pričakovanja v določenih okoljih. Seveda se vedno odločamo na podlagi teh zahtev, izbiramo pa lahko med različnimi vratnimi sistemi. Ena možnost so vrtljiva vrata, ki se odlično izkažejo tudi v nekaterih objektih, kjer imamo posebne zahteve in visoka pričakovanja.

V običajnih stanovanjih takšnih vrat verjetno ne bomo našli, je pa takšna oprema precej priljubljena v kakšnih komercialnih in drugih poslovnih objektih, v javnih prostorih in drugod, kjer imamo opravka z nekoliko večjim prehodom. Gotovo bomo veseli posebnih prednosti, ki jih imajo takšna vrata, zato se odločamo za kvalitetna vrtljiva vrata z zanesljivim avtomatskim mehanizmom. Na ta način naslovimo tudi specifične zahteve v situacijah, ki ne dopuščajo povsem svobodne izbire vrat. Kaj lahko s takšnimi vratnimi sistemi dosežemo?

S svojimi posebnostmi se vrtljiva vrata odlično znajdejo tudi tam, kjer želimo narediti res dober vtis

Vrtljiva vrata za urejeno notranjost objekta

Vrata imajo različne učinke, pravzaprav so ključnega pomena že za prvi vtis obiskovalcev. Ob prihodu do objekta nas najprej pozdravijo vrata, šele nato spoznamo še notranjost. Tako so vrata pravzaprav del notranjosti, ne zunanjosti objekta. Ključno pripomorejo k dobremu prvemu vtisu, hkrati pa uravnavajo tudi razmere v notranjosti objekta.

Zelo izrazito vlogo imajo vrtljiva vrata recimo pri uravnavanju klime v notranjih prostorih, kar je pogosto prioriteta pri izbiri vrat za kakšne komercialne, poslovne in javne prostore. To velja za vhodna vrata, ki so redno v rabi, torej bi v okolje uhajala toplota iz notranjosti. Z drsnimi vrati in drugimi avtomatskimi vrati lahko zagotovimo učinkovito prehod ljudi, a ob večjih obremenitvah vhoda to pomeni, da bodo vrata večinoma odprta, s tem pa so neizogibne velike toplotne izgube in druge težave.

Vrtljiva vrata učinkovito zadržujejo toploto, ne da bi s tem ovirali prehod obiskovalcev. Čeprav je prehod neoviran, so vrata namreč zaprta in zadržujejo toploto v notranjosti. To velja že za dvokrilna vrtljiva vrata, še bolje pa se obnesejo vrata z več krili. Imeli bomo bistveno boljši nadzor nad razmerami v notranjosti, pričakujemo lahko boljši energetski izkoristek, nižje stroške in nenazadnje tudi bolj prijetno klimo v prostoru. V večjih prostorih imamo ogromno dela z vzdrževanjem prijetne klime, zato se takšne razlike hitro pokažejo. Kvalitetna vrata so lahko prava rešitev za tiste, ki se soočajo z velikimi toplotnimi izgubami, stroški in drugimi nevšečnostmi.

Gotovo so avtomatska vrata prava izbira povsod tam, kjer želimo zagotoviti nemoten prehod večjim množicam obiskovalcev. A ugotovili smo, da ni vseeno, za kateri avtomatski mehanizem se odločimo. Vrtljivi mehanizmi imajo tu določene prednosti, s katerimi lahko prepričajo zahtevne uporabnike. Vzdrževanje urejenih razmer v objektu pa je le prva izmed prednosti, ki jih imajo vrtljiva vrata.

Celovit nadzor za vrtljiva vrata

Sodobna vrata imajo napredne avtomatske mehanizme, kar pomeni, da jih lahko na različne načine upravljamo. To je zelo dobrodošlo, saj želimo imeti tudi nad vhodnimi vrati dober nadzor. Ugotovili bomo, da lahko te možnosti dobro izkoristimo v svoj prid, ne glede na to, kakšen režim uporabe vhodnih vrat imamo. Tu se ponujajo odlične rešitve tudi za zahtevnejšo uporabo.

Nenazadnje lahko uporabimo vrtljiva vrata tudi za prostore z nadzorovanim dostopom. Avtomatski mehanizem lahko povežemo z različnimi mehanizmi preverjanja identitete in pooblastil, še zdaleč ni nujno, da gre za nezavarovana vrata, ki vsakomur omogočajo nemoten prehod. Zato se takšna vrata uporabljajo tudi v kakšnih delovnih okoljih, kjer imamo posebne zahteve pri izbiri in uporabi vrat. Še vedno so to avtomatska vrata, ki omogočajo učinkovit prehod in prinašajo tudi specifične odlike vrtljivih mehanizmov. Dodamo še možnost preverjanja pooblastil, za kar se lahko uporabijo razne ključavnice in čitalci. Vrata lahko delujejo na ključ, na čip oziroma kartico, lahko tudi na prstni odtis ali kakšna druga pooblastila.

Mehanizmi za vrtljiva vrata ponujajo kar dosti fleksibilnosti

S sodobnimi mehanizmi imamo ogromno izbire pri upravljanju delovanja vrtljivih vrat. Gotovo bomo lahko takšna vrata povsem prilagodili svojim zahtevam, tako pri delovanju kot tudi pri sami zasnovi.

Vrtljiva vrata se ujamejo z vsakim okoljem

Izdelava vrtljivih vrat se običajno opravlja v skladu s posebnimi zahtevami v dotični situaciji. Tako dobimo ponudbe za izdelavo in montažo ter za servis avtomatskih vrat. Če imamo pravega izvajalca, bomo tu prepoznali velik potencial za pripravo prilagojenih rešitev za vsak prostor.

Zelo zanimiva so recimo kompaktna vrtljiva vrata, ki nam nudijo izvrstno rešitev za manjše prostore. Običajno so vrtljivi mehanizmi relativno veliki, potrebujemo kar dosti prostora, a ravno s tem zagotovimo učinkovit prehod večjega števila ljudi, večja vrata pa imajo tudi boljši vizualni vtis. Če pa opremljamo manjše prostore, bomo morda še vedno želeli izkoristiti posebne prednosti vrtljivih vrat, a potrebovali bomo manjšo izvedbo. Tako lahko dobimo kompaktna vrtljiva vrata, ki so za takšno vlogo kot nalašč.

Seveda lahko vrata prilagodimo tudi drugim posebnim zahtevam. Poleg tega imamo na voljo ponudbe za servis avtomatskih vrat, pri tem lahko sprejemamo še nekatere prilagoditve. Gotovo bo moč pripraviti rešitev za popolno zadovoljstvo pri dolgoročni uporabi takšnih vrat v praktično vsakem okolju.