Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Zadnji trendi pri oblikovanju spletne strani

Spletni trendi so danes zaradi vedno novih in novih tehnologij, ki omogočajo stalen in hiter razvoj, razlog za vedno zahtevnejše oblikovanje spletne strani.

Današnji oblikovalec spletnih strani je postavljen pred kar nekaj izzivov, ki mu izdelavo sodobne spletne strani prej otežijo kot olajšajo.

Smernice, ki jih je danes smiselno upoštevati, ko se odločate kakšna naj bo spletna stran in njen design pa so sledeče.

Dizajn

Oblikovanje internetnih strani že dolgo niso več sence, težke animacije in realistično izdelane podobe.  Odmikajo tako imenovanemu lahkemu dizajnu, ki bi ga lahko na grobo označili tudi za flat dizajn, čeprav je flat dizajn le ena izmed vej sodobnem dizajnu za oblikovanje spletne strani. Gre torej za čiste in razmeroma ostre linije s čemer se lepo doseže delitev posameznih delov ali segmentov vsebine na spletni strani, s čemer sama vsebina na strani doseže še več pozornosti v očeh obiskovalca v primerjavi z dizajnom. Torej, če se odločate za novo spletno stran, potem si je smiselno zapomniti, da se je danes za oblikovanje strani smiselno bolj posvetiti temu kakšna bo vaša vsebina na strani in ne toliko grafični dizajn spletne strani.

Tipografija (pisava)

Izbira dobre tipografije je osnova vsakega spletnega dizajna, logotipov in celostne podobe. Majhna in težko berljiva pisava je nekaj, od česar se morate dokončno posloviti! Na sodobnih spletnih straneh ima prav izbira tipografije besedo zase: ker se spletni dizajn vedno bolj nagiba v smer minimalizma in flat dizajna, je prav tipografija tista, ki lahko da končni podobi zadnjo piko na i in jo loči od ostali.

Funkcionalnost pred izgledom

Spletni uporabniki so danes postali zahtevni in razgledani, za seboj imajo že določeno kilometrino in večina od njih že intuitivno loči dobro spletno stran od slabe spletne strani, pri čemer ne dajo toliko poudarka na dizajn, ampak predvsem na funkcionalnost in uporabnost. Ko se poizkušate približati današnjemu spletnemu uporabniku se je smiselno vanj vživeti in si odgovoriti na slednja vprašanja: Kako hitro najdemo kontaktne podatke in druge informacije, ki jih potrebujemo? Ali je spletna stran prijazna do mobilnih uporabnikov, se hitro naloži? Mi je kot uporabniku jasno, kam moram klikniti, da najdem želene informacije?

zadnji-trendi-oblikovanje-spletnih-strani

Zato, ko se odločate za izdelavo spletne strani ali pa zgolj njeno prenovo, dajte uporabnika in njegove navade pred vašo težnjo po najcenejši izbiri izdelovalca spletne strani.