Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih >>
VREDU X

Zložljiv invalidski voziček je najbolj praktična rešitev

Osebe z ovirano mobilnostjo imajo na voljo celo vrsto rešitev, s katerimi si lahko pomagajo. Seveda ne moremo pričakovati, da bomo s takšno opremo lahko povsem presegli vse ovire, računamo pa na to, da bomo vseeno močno dvignili kakovost življenja in omogočili enostavnejši dostop do destinacij, ki bi jih sicer le s težavo dosegli. Že enostaven zložljiv invalidski voziček je lahko izredno koristen pripomoček pri takšnih prizadevanjih.

Ponudba je precej pestra in hitro lahko najdemo mnoge alternative. Ni pa nujno, da bo priporočljivo iskati še kakšne druge možnosti, saj ima zložljiv invalidski voziček kar nekaj prednosti tudi v primerjavi s kakšnimi bolj dovršenimi in dražjimi vozički. V končni fazi je sicer vse odvisno od posameznega uporabnika, a vsekakor se ti vozički lahko zelo dobro obnesejo.

Prednosti zložljivega invalidskega vozička

Največja prednost enostavnega vozička je bržkone ta, da je zelo praktičen za uporabo in učinkovit pri svoji nalogi. Odpira nove možnosti za neovirano mobilnost, in to v praktično vsakem okolju, saj lahko zložljiv invalidski voziček enostavno uporabljamo povsod. Ker je zložljiv, ga lahko enostavno prevažamo z avtomobilom, včasih pa prenašamo kar ročno. To je odločilna prednost tudi v primerjavi s kakšnimi električnimi vozički in drugimi bistveno bolj kompleksnimi in okornimi napravami.

Seveda pa lahko dobimo tudi zložljiv invalidski voziček v električni izvedbi, kar je lahko zelo atraktivna možnost. Dobre modele opazimo že pri pregledu ponudbe na Rehapar.si, kjer brskamo med učinkovitimi električnimi vozički za različne namene.

Uporaba električnega zložljivega invalidskega vozička

Pričakujemo lahko, da bo zložljiv invalidski voziček na električni pogon precej enostaven za upravljanje. Moramo pa dobro spoznati sistem upravljanja, pa tudi zložljivo ogrodje, da ne bomo imeli z vozičkom preveč dela, ko se znajdemo v kakšni situaciji. Na srečo ne potrebujemo veliko časa in truda, da spoznamo podrobnosti delovanja in se privadimo na upravljanje takšnega vozička.